Podziel się wrażeniami!
Witam stałem się dwa tygodnie szczęśliwym użytkownikiem cx550, ale ostatnio zauważyłem w filmach kręconych w słoneczne dni tz blue dot jak się okazało problem jest w prawie wszystkich kamerach, . Moje pytanie co na to SONY? Czy kamery będą wymieniane? Czy jest juz jakies oficjalne stanowisko firmy w związku z tym jak by nie patrzeć poważnym problemem.
Alcazar napisał(a):
sadam - puściłem filmik testowy który skręciłem CX550 swojej żonce i usłyszałem (co to za szit mi lata) kręcić nie umie , ale oczy ma , a na 40" TV ten BLUE DOT jest wielkości grochu.
witam
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)
Trudno:( kamera za 5k PLN w szufladzie, puszka w rękę i zrobiłam dużo fajnych fotek na wakacjach swoim nowym 50mm 1.4
Jedyna rada, nie kupować nowości tak ja ja to robię:( Najpierw testy, opinie a potem decydujemy czy panasonic bez szerokiego kąta a bez blue dota, czy sony z szerokim kątem ale z blue dotem.
To tak na pocieszenie:) a na poważnie to stać sony na sponsoring mistrzostw świata, a nie stać na to, żeby oddać 5k za wadliwą kamerę:)
pozdro
Monic
Mam XR350 i nagrywam w południe pod słońce,ale nie za długo.Także z boku słońca z lewej i po prawej stronie i nie mogę się dopatrzeć tej niebieskiej kropeczki.Ten problem u mnie nie istnieje choć też ma szeroki kąt.Chyba w tych modelach nie ma żadnego problemu.Może wypowiedzą się w tym temacie posiadacze tych modeli.
Blu dot występuje TYLKO przy CX550. Co ciekawe XR550 ma taką samą optykę, a nie występuje.
Blue dot wystepuje tez w XR550