Podziel się wrażeniami!
Witam stałem się dwa tygodnie szczęśliwym użytkownikiem cx550, ale ostatnio zauważyłem w filmach kręconych w słoneczne dni tz blue dot jak się okazało problem jest w prawie wszystkich kamerach, . Moje pytanie co na to SONY? Czy kamery będą wymieniane? Czy jest juz jakies oficjalne stanowisko firmy w związku z tym jak by nie patrzeć poważnym problemem.
po drugie to forum nie służy do opiniowania opinii, tylko spostrzeżeń (pozytywnych/negatywnych) o sprzęcie:)
bardzo dobrze wszystko wyjasnione dla pana Franka
ale ten jeden podstawowy problem to zle dopasowany przetwornik i optyka. Ja chce filmowac a nie zastanawiac sie w jakich warunkach unikac niebieskiej kropki. Full HD to jest 1080p a nie w przypadku tej kamery 1080i. Panasonic TM 700 nagrywa 1080p i na dzien dzisiejszy ta kamerka wiedzie prym.
w stanach zjednoczonych kamera jest reklamowana jako wadliwa i tam z tym sie zgadzaja i przyjmuja jako wade fabryczna. Ale co z tymi kamerami zrobic najlepiej sprzedac w polsce tylko trzeba powiedziec ze takie zjawisko mozna zoomem skorygowac i po klopocie. Aby zrobic taki obiektyw Wide to trzeba lat praktyki ,Carls Zeiss by takiego bledu nie popelnil jak Sony G. Ale jak ktos chce zablysnac po latach podgladania Carla Zeissa to efekty widac MALO SWIATLA MALY POROBELM DUZO SWIATLA DUZY PROBLEM
Po pierwsze proszę nie floodować.
watrachos napisał(a):
Panasonic TM 700
camcorderinfo
w panasonicu tm 700 w nocy na ustawieniach manualnych uzyskuje to samo co w sony 550, a w dzien nie ma blue dot, skoro dali mniejszy obiektyw wiedzieli czym to grozi jesli dadza wiekszy tak jak sony. W tym roku Panasonic wygral
___
Edit Lajam: łączenie postów - proszę edytować swoje posty, a nie pisać jeden pod drugim.
watrachos napisał(a):
camcorderinfo
watrachos napisał(a):
w panasonicu tm 700 w nocy na ustawieniach manualnych uzyskuje to samo co w sony 550
watrachos napisał(a):
W tym roku Panasonic wygral
Ja tylko dodam, że Sony Lens G nie powstał z podglądania Zeissa. Obiektywy te są wynikiem adaptowania bardzo dobrych obiektywów fotograficznych firmy Konica Minolta do potrzeb kamer wideo.
Co do blue dot, koledzy już sporo wyjaśnili od siebie dodam, że kilkunastokrotnie pokazywałem filmik nagrany tą kamerą na 40"TV i jak dotychczas jedna osoba zauważyła tą przypadłość a jest to widoczne przez co najmniej kilka sekund.
wydaje mi się że dalsze kontynuowanie dyskusji w tym wątku jest bez celowe, każdy ma swoje opinie na ten temat.
Jeśli coś jest wadą (A JEST WADĄ) bo tego być nie powinno to na ten temat się nie dyskutuje tylko to się reklamuje.
Jeśli ktoś mnie przekonuje... że żeby taki blue dot powstał to trzeba specjalnych warunków , a ja biorę kamerę w ręce i znajduje te specjalne warunki w 5s to o czym to świadczy.
Chce kupić kamerę a nie bubel we wspomnianym Panasie są jeszcze inne funkcje deklasujące cx550 (co to za porównanie tej kamery do standardowego modelu chyba jakaś kpina).
W kiepskim świetle Panas przegrywa? wow a co taką kamerką się kręci , sceny akcji w nocy , czy dzieciaki na plaży w pełnym słońcu?
franuś - jeśli ja byłbym pracownikiem Sony to po pierwsze dobierałbym inaczej wyrazy żeby nie można było się skapować co i dla kogo robię , nie da rady wcisnąć kitu ludziom którzy mają na ten temat jakiekolwiek pojęcie, wole kupić sobie Nex5 nie CX550 bo chociaż niema BLUE DOT-a i ma ultra szeroki kont...
sadam - puściłem filmik testowy który skręciłem CX550 swojej żonce i usłyszałem (co to za szit mi lata) kręcić nie umie , ale oczy ma , a na 40" TV ten BLUE DOT jest wielkości grochu.
Alcazar napisał(a):
Jeśli coś jest wadą (A JEST WADĄ)
Alcazar napisał(a):
Jeśli ktoś mnie przekonuje... że żeby taki blue dot powstał to trzeba specjalnych warunków , a ja biorę kamerę w ręce i znajduje te specjalne warunki w 5s to o czym to świadczy.
Alcazar napisał(a):
Chce kupić kamerę a nie bubel we wspomnianym Panasie są jeszcze inne funkcje deklasujące cx550 (co to za porównanie tej kamery do standardowego modelu chyba jakaś kpina).
Alcazar napisał(a):
W kiepskim świetle Panas przegrywa? wow a co taką kamerką się kręci , sceny akcji w nocy , czy dzieciaki na plaży w pełnym słońcu?
Alcazar napisał(a):
franuś - jeśli ja byłbym pracownikiem Sony to po pierwsze dobierałbym inaczej wyrazy żeby nie można było się skapować co i dla kogo robię