Podziel się wrażeniami!
Witam, czy jest to możliwe aby obraz na żywo przechwytywać bez mixera czy się nie obejdzie? Potrzebne do transmisji live
Witam,
Aparat wypuszcza czysty sygnał po HDMI, więc konieczne jest połączenie z rekorderem np Atomos.
Pozdrawiam
Tak sądziłem że nie obejdzie się bez dodatkowego urządzenia tego ATOMOSa trochę nie rozumiem on raczej nagrywa obraz i pozwala go "obrabiać" na żywo raczej.
Czy takie rozwiązanie nie będzie prostsze do moich potrzeb? Elgato Cam Link 4K HDMI Camera Connector
Pytanie dlaczego firma Sony robiące telewizory / vaio swojego czasu nie zrobiła takiego produktu. Streaming to teraz modna sprawa.
Znalazłem jeszcze urządzonko do streamingu z ps4 na live, teoretycznie do a77 tez by się nadało - Elgato Game Capture HD60 S+ ?
Znalazłem jeszcze dedykowane do streamowania z HDMI konsoli np. ps4 na live i pytanie czy a77 też mogę teoretycznie pod to podpiąć? Elgato Game Capture HD60 S+
Wiesz, tak można dywagować w nieskończoność, a dlaczego nie ma tego, a dlaczego tego? Każda dodatkowa funkcja to koszt, który ostatecznie pokryje konsument. Natomiast, większość konsumentów nie potrzebuje takiej funkcji w całkiem zaawansowanym aparacie. Od tego są znacznie tańsze kamerki internetowe na USB. Ponadto, obraz z aparatu jest wysyłany złączem HDMI, większość komputerów osobistych ma wyjście HDMI, nie wejście.
Wracając do urządzeń Elgato, na pierwszy rzut oka powinny się nadać.
witam, fakt wieszosc w branzy aparatow tak ma.
OK elgato HD60s z wejsciem hdmi kupione. Dziala idealnie jest tylklo jedno ale jak w a77 zrobic czysty ekran poodczas połączenia hdmi ? Nie widzę takiej opcji w menu. Ktoś, coś?
intrukcja nic nie mówi, znalazlem wyłaczenie informacji po hdmi i znikają onka prawie wszystkie, no włąśnie zostaje ISO ten pasek na dole czarny, jak go wywalić, ktoś coś?