Podziel się wrażeniami!
Skoro luźne rozmowy to mam takie pytanie. Gdzie najchętniej lubicie wybierać się na wakacyjne fotografowanie - w góry, nad morze, do jakich miast?? A pytam bo wybieram się do Rewala a przy okazji do Trzęsacza - ponoć ładnie tam jest, a później do Łodzi zawitam ktoś może był tam nad morzem, a w Łodzi gdzie warto się przejść z aparatem??
Pozdrawiam
powiem tak
najgorzej pytać tubylców
jeśli dany widok przemyka nam codziennie przed oczyma to mamy problem nawet z uświadomieniem sobie że to czy tamto warte jest zarejestrowania na karcie
co innego w "obcych"miejscach
raptem się okazuje że tam jest wszystko ciekawe, a to krzywe drzewo przy przystanku albo kobiecina która sprzedaje marchewkę na rynku
gdybyś mnie zapytał co ciekawego można pofocić w wawce powiedziałbym że nie wiem
bo coś co oglądałem setki czy tysiące razy nie robi na mnie wrażenia
ale przechodząc 1001 raz okazuje się że zagrało pięknie światełko i aż się prosi o uwiecznienie
więc jedź rozglądaj się i rób fotki a na pewno znajdziesz coś ciekawego
SZFENDAK napisał(a):
powiem tak
najgorzej pytać tubylców
jeśli dany widok przemyka nam codziennie przed oczyma to mamy problem nawet z uświadomieniem sobie że to czy tamto warte jest zarejestrowania na karcie
co innego w "obcych"miejscach
raptem się okazuje że tam jest wszystko ciekawe, a to krzywe drzewo przy przystanku albo kobiecina która sprzedaje marchewkę na rynku
gdybyś mnie zapytał co ciekawego można pofocić w wawce powiedziałbym że nie wiem
bo coś co oglądałem setki czy tysiące razy nie robi na mnie wrażenia
ale przechodząc 1001 raz okazuje się że zagrało pięknie światełko i aż się prosi o uwiecznienie
więc jedź rozglądaj się i rób fotki a na pewno znajdziesz coś ciekawego
Jeśli chcesz fajnie złapać ruiny w Trzęsaczu (choć to już jest właściwie jedna ściana) - polecam wybrać się jeszcze przed wschodem słońca i focić od strony plaży. Później jest tam masa ludzi i trudno o czysty kadr bez zwiedzających.
Jeśli miałbym powiedzieć to te ruiny jakoś specjalnie nie rzuciły mnie na kolana.
Znacznie lepiej wybrać się choćby do Niechorza i ustawić się na latarnię morską.
Rewal - są tam bardzo ładne plaże, są kutry rybackie - jak trafisz na warunki to można ustrzelić piękny zachód/wschód słońca.
Lajam napisał(a):
Jeśli chcesz fajnie złapać ruiny w Trzęsaczu (choć to już jest właściwie jedna ściana) - polecam wybrać się jeszcze przed wschodem słońca i focić od strony plaży. Później jest tam masa ludzi i trudno o czysty kadr bez zwiedzających.
Jeśli miałbym powiedzieć to te ruiny jakoś specjalnie nie rzuciły mnie na kolana.
Znacznie lepiej wybrać się choćby do Niechorza i ustawić się na latarnię morską.![]()
Rewal - są tam bardzo ładne plaże, są kutry rybackie - jak trafisz na warunki to można ustrzelić piękny zachód/wschód słońca.
A ja właśnie wróciłam z Rewala fajne miasteczko, jest kilka ciekawych możliwości do zrobienia jakiegoś street'u, kilka punktów widokowych, na pewno kutry rybackie no i klify
polecam przejść się plażą do Niechorza
Miejsce takie raczej średnio wakacyjne, ale może akurat krajobrazowcy będą przejeżdżać.
Sobótka i okolice, fajny, pofałdowany teren, cechujący się dużą ilością pól, ciekawie umiejscowionych dróg sporo zabudowań gospodarczych oraz jakiś małych kościółków i sanktuariów.
Po drodze na Woodstock, przed samym Kostrzynem znajduje się Park Narodowy Ujścia Warty, piękne wschody słońca muszą tam być wiosną i latem, zachód w korku wyglądał przecudnie. Tereny równe, dużo bagien, jezior i oczywiście sama Warta, na przełomie lipca i sierpnia można w tych okolicach napotkać dużo ciekawych osób, którym można zrobić portreciki, bo warto:)