Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanko, potrzebuję zrobić prezentację zdjęć na TV przesyłanych z A330 za pomocą kabelka HDMI. Niestety napotykam na pewien problem, a mianowicie zdjęcia przegrane z kompa na kartę pamięci (z użyciem czytnika kart) nie są widziane przez aparat Wgrywam je do katalogu w którym są już zdjęcia widziane przez aparat. Co jest nie tak? Dodam, że zdjęcia były obrabiane - kadrowanie, zmiana rozdzielczości - na 1920x1080 itp.
spróbuj wrzucić zdjęcia na kartę za pomocą PMB. Podobno pomaga.
sadam napisał(a):
Witam
Mam pytanko, potrzebuję zrobić prezentację zdjęć na TV przesyłanych z A330 za pomocą kabelka HDMI. Niestety napotykam na pewien problem, a mianowicie zdjęcia przegrane z kompa na kartę pamięci (z użyciem czytnika kart) nie są widziane przez aparatWgrywam je do katalogu w którym są już zdjęcia widziane przez aparat. Co jest nie tak? Dodam, że zdjęcia były obrabiane - kadrowanie, zmiana rozdzielczości - na 1920x1080 itp.
Pomysł z PMB niestety nie działa:(
Zdjęcia posiadają EXIF'y, a pochodzą z A100. Zrobiłem próbę z A330, A350 i A380 - działają bez problemu (ale ich w żaden sposób nie modyfikowałem), zdjęcia z HX1 też są wyświetlane bez problemu.
Czyli powodem może być obróbka i zapis zdjęć w Photo PaintShopXI:(, a może zbyt duża kompresja? Zdjęcia mają poniżej 1MB.