anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prezentacja zdjęć na TV

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Prezentacja zdjęć na TV

Witam
Mam pytanko, potrzebuję zrobić prezentację zdjęć na TV przesyłanych z A330 za pomocą kabelka HDMI. Niestety napotykam na pewien problem, a mianowicie zdjęcia przegrane z kompa na kartę pamięci (z użyciem czytnika kart) nie są widziane przez aparat :( Wgrywam je do katalogu w którym są już zdjęcia widziane przez aparat. Co jest nie tak? Dodam, że zdjęcia były obrabiane - kadrowanie, zmiana rozdzielczości - na 1920x1080 itp.

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

spróbuj wrzucić zdjęcia na kartę za pomocą PMB. Podobno pomaga.

piotruso
Znawca

sadam napisał(a):

Witam
Mam pytanko, potrzebuję zrobić prezentację zdjęć na TV przesyłanych z A330 za pomocą kabelka HDMI. Niestety napotykam na pewien problem, a mianowicie zdjęcia przegrane z kompa na kartę pamięci (z użyciem czytnika kart) nie są widziane przez aparat :( Wgrywam je do katalogu w którym są już zdjęcia widziane przez aparat. Co jest nie tak? Dodam, że zdjęcia były obrabiane - kadrowanie, zmiana rozdzielczości - na 1920x1080 itp.

Witaj.
Nie wiem, czy w Sony tak jest ale w kompakcie musiał być EXIF zachowany i wtedy aparat widział zdjęcia (nawet zmienione). No i jeszcze kwestia czy A330 może mieć EXIF innego aparatu (nie wiem, z jakiego aparatu obrabiasz zdjęcia).

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Pomysł z PMB niestety nie działa:(
Zdjęcia posiadają EXIF'y, a pochodzą z A100. Zrobiłem próbę z A330, A350 i A380 - działają bez problemu (ale ich w żaden sposób nie modyfikowałem), zdjęcia z HX1 też są wyświetlane bez problemu.
Czyli powodem może być obróbka i zapis zdjęć w Photo PaintShopXI:(, a może zbyt duża kompresja? Zdjęcia mają poniżej 1MB.