Podziel się wrażeniami!
Witajcie, witajcie
Postanowiłem powrzucać kilka pstryków z mojego Nexa i liczę na feedback, może będę miał okazję coś poprawić
Trzaskam Nexem-3 ze szkłem 18-55mm.
Rez napisał(a):
Witajcie, witajcie
Postanowiłem powrzucać kilka pstryków z mojego Nexa i liczę na feedback, może będę miał okazję coś poprawić
Trzaskam Nexem-3D ze szkłem 18-55mm.
dobra, zaraz usunę oznaczenie, myślałem że to robi większą różnicę niż informacja o zestawie.
tak btw, zrezygnowałem z naleśnika do nexa, pan w Sony Centre w Porcie nie robił mi problemów i skasował po cenie nexa z zoomem (były tylko zestawy dwuobiektywowe), czego w Manufakturze nie chcieli zrobić.
wracając już do tematu, dzięki za zajrzenie.
może odpowiem na zarzuty
ad. 5 zrobienie zdjęcia tygrysom w zoo z poziomu wody byłoby nieprawdopodobnie hardcorowe, wolę bezpieczniejszą odległość xD
ad.2 kłódka była tylko jedna, na tym cały wic polega.
a na ostatnim zdjęciu musiałem usuwać kraty, bo spodobał mi się kadr i pozycja tej surykatki. efekt: pół godziny wyjęte z życia.
No to ja odpowiem na Twoje zarzuty
Wspomniałem przy zdjęciu nr. 5 że zabrakło możliwości zmiany pozycji. Ja zdaję sobie sprawę w jakich warunkach było to zdjęcie zrobione. Mój komentarz miał pokazać lepszą pozycję (wiem, że nierealną) bo z tej zdjęcie nie wygląda dobrze. Co do kłódki to widywałem takie ale zawsze w grupach, wręcz całe mosty obwieszone kłódkami dlatego pomyślałem o tym, że może skupiłeś się tylko na jednej pomijając pozostałe.
byłem na Litwie, zwiedzałem jedną z posiadłości, w której rezydowali Radziwiłłowie i w ogrodzie na mostku była owa kłódka przypięta, prawdopodobnie pamiątka po ślubie/weselu, który odbywał się w tymże miejscu, a była tylko jedna, szkoda.
Witam
1 – Lekko bym przyciemnił i ta łapa strasznie odciągą uwagę inną barwą zieleni.
Ogólnie kadr podoba się.
2 – Fajny pstryk i już… choć to spojrzenie nie zachwyca mnie aż tak bardzo
3 – Zbyt centralnie i zbyt mało dołu/góry
4 – Szkoda , że nie mogłeś uniknąć siatki , no cóż takie są uroki fotografii w zoo.
Co jeszcze może przeszkadzać to zbyt ostre światło
5 – Obejrzałem i zapomniałem
6 - Zbyt ostre światło i może lepszy byłby kadr w pionie
Pozdrawiam