anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem ze zgraniem filmów z kamery hdr-xr105

cranberry-----
Początkujący

Problem ze zgraniem filmów z kamery hdr-xr105

Witam posiadam kamerke sony HDR-XR105 zapakowałam juz cały twardy dysk (80 gb) i postanowiłam zgrać wszystkie filmiki. Poniewaz mój laptop ma za małą pamięc kupiłam dysk zewnętrzny.

Zgrałam filmiki za pomoca PMB. Wchodząc w program mogę odtworzyć filmy, niestety zacinaja sie i mają słabą jakość.
Próbując obejrzec filmy bezpośrednio z dysku oglądam je przez windows media player (tak sie nagrały) jakość jest nadal kiepska ponad to głos spóźnia się o kilka sekund. (próbowałam zgrac je równiez bez PMB i było to samo)

Nie jestem specem i nie wiem czy problem leży po stronie dysku, czy gdzieś indziej.

Czy jest ktos , kto miał podobny problem lub ktoś kto zna sie na tym i może mi cierpliwie powiedzieć co robić?

5 ODPOW. 5
trybas
Początkujący

Witam :c37
Problem nie leży zapewne po stronie oprogramowania, samego zgrania na dysk, ani żadnych wad sprzętu, proszę się nie martwić.
Z tego co widzę, laptop jest za słaby do odtwarzania plików w formacie HD, podaj specyfikację swojego sprzętu to powiem, czy na 100%, czy też problem może leżeć gdzie indziej.
Pozdrawiam :c20

cranberry-----
Początkujący

Dziękuję za szybka odpowiedź,

specyfikacje :c3 specem nie jestem, ale poszperałam i mam nadzieję że o to chodzi

hp pavilion dv9000

procesor AMD athlon 64 (x2)mobile TK55 , szybkośc max 1.8 GHz
L1 chache 64 kb L2 cache 512 kb

vista 6.0
katra graf NIVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M rozdzielczość 1440x900 60 hz

hmmm, nie wiem czy to wystarczająca odpowiedź, :c71

Dodam, że właśnie wypaliłam płytę w formacie sd używając pmb , fimly są lepszej jakości niz odtwarzane bezpośrednio, nie zacinaja się oraz dźwięk jest ok.

Tomaszekk-----
Początkujący

ponieważ format sd (mniejszej rozdzielczości), nie obciąża tak sprzętu jak format hd, żeczywiście problemem może być słaby sprzęt

cranberry-----
Początkujący

Dzięki za odpowiedzi, teraz już wszystko jasne. :c4

Czyli trzeba pomysleć o nowym lapku :c3

trybas
Początkujący

Z tego co widzę model karty stosowany u Ciebie jest zintegrowany, nie jest to najlepsze rozwiązanie do edycji filmu HD, albo samego ich odtwarzania, ale jak samemu zauważyłeś przy PMB można zmienić bez problemu format na SD i działa dobrze.
:c22