Podziel się wrażeniami!
WITAM
mam problem i nie wiem co z tym zrobić czy jest to usterka czy coś żona poprzestawiała w ustawieniach ,mianowicie przy nagrywaniu w pewnym momencie pokazuje sie napis odzyskiwanie utraconych danych i dalej się już nie da nagrywać ,na dysku nic nie ma i prosi o wymianę dysku ,może ktoś miał podobny przypadek
pozdrawiam
Witam,
Proszę powiedz coś więcej, czy dzieje sie to na jednej płytce czy na kilku nosnikach ?
Są dwie możliwości :
1) uszkodzenie płyt z których kożystasz
2) problemy z blokiem optycznym - odpowiedzialnym za nagrywanie.
Jeśli nie poskutkuje zmiana płyt, niestety zgłos się do Autoryzowanego Serwisu, adresy na :
www.sony.pl zakładka serwis.
Pozdarwiam,
Arek
Mam podobny problem z camera Panasonic VDR-D210yanoieq napisał(a):
WITAM
mam problem i nie wiem co z tym zrobić czy jest to usterka czy coś żona poprzestawiała w ustawieniach ,mianowicie przy nagrywaniu w pewnym momencie pokazuje sie napis odzyskiwanie utraconych danych i dalej się już nie da nagrywać ,na dysku nic nie ma i prosi o wymianę dysku ,może ktoś miał podobny przypadek
pozdrawiam
Mam małe doświadczenie z płytami dvd i kamerami na ten nośnik ale wasze opisy wskazują że raczej nie unikniecie serwisu, bo są to raczej jakieś problemy mechaniczne typu laser. Choć wcale nie musi być to droga rzecz, no chyba że sprzęt jest na gwarancji to tym bardziej wskazany kontakt z serwisem.
Może to byc również problem z oprogramowaniem. Nie wiem, czy jest dostępny nowe firmware, czy jakiekolwiek - ale może warto by przeinstalować je...