Podziel się wrażeniami!
Witam!
Od soboty jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką takiej właśnie kamery... zainstalowałam już program PMB 4.2.00 nawet udało mi się zaimportować film bo zdjęcia to nawet dość łatwo przerzuciłam, ale... podczas odtwarzania filmu na komputerze dźwięk idzie o.k. tylko obraz zatrzymuje się co kilka sekund, tak jakby nie nadążał co mam z tym fantem począć i gdzie szukać przyczyny?
Jeśli sprzęt jest wydajny to moim zdaniem najwięcej problemów sprawiają paczki z kodekami.
sawanna napisał(a):
co mam z tym fantem począć i gdzie szukać przyczyny?
hm... konfiguracja systemu ...kodeki... wyczyść system... jeju!!! ja całkiem zielona jestem
Chodzi o konfiguracje komputera, czyli jaki masz procesor, ile masz pamięci RAM, jaką kartę graficzną. Znajdziesz to wszystko klikając prawym przyciskiem myszy na ikonę "mój komputer" i właściwości. No i czy masz windows Vista, czy Xp, czy coś innego...
Co do kodeków, to instalowałaś jakieś wcześniej?
Dzięki Zimny!
już podaję:
Microsoft Windows XP Home Edition Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3.
AMD Sempron(tm) Processor 3000+
1.81 GHz, 1,00 GB RAM
co do kodeków to muszę pogadać z synem bo ja nie instalowałam niczego no bo zielenina ze mnie
ale z Nim kontakt będę mieć dopiero popołudniu bo teraz w szkole i w dodatku 100 km. ode mnie
Witam,
moim zdaniem procesor jest zbyt słaby, żeby pociągnąć materiał w HD. Minimum to 2GHz.
sawanna napisał(a):
Witam!
Od soboty jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką takiej właśnie kamery... zainstalowałam już program PMB 4.2.00 nawet udało mi się zaimportować film bo zdjęcia to nawet dość łatwo przerzuciłam, ale... podczas odtwarzania filmu na komputerze dźwięk idzie o.k. tylko obraz zatrzymuje się co kilka sekund, tak jakby nie nadążał co mam z tym fantem począć i gdzie szukać przyczyny?
Dzięki za podpowiedź - a poradźcie jeszcze co nowego i o jakich parametrach wymienić w komputerze żeby już wszystko grało no i żeby posłużył jeszcze kilka lat?
sawanna napisał(a):
Dzięki za podpowiedź - a poradźcie jeszcze co nowego i o jakich parametrach wymienić w komputerze żeby już wszystko grało no i żeby posłużył jeszcze kilka lat?