anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Aplpha A7III muli... czy da się coś z tym zrobić?

profile.country.PL.title
eattea
Nowicjusz

Sony Aplpha A7III muli... czy da się coś z tym zrobić?

Reakcja aparatu jest jakaś taka spowolniona. Np. zmieniam ustawienia przesłony i mija sekunda zanim faktycznie się coś zmieni. O ile w przypadku takich ustawień jest to jeszcze do zniesienia to już sterowanie położeniem punktu ostrości za pomocą joysticka to jakaś masakra jest. Lag pomiędzy akcją a reakcją jest na tyle duży, że często zdążę trzy razy przesunąć punkt, bo wydaje się że nie działa, po czym punkt przeskakuje o te trzy pozycje, co powoduje że trzeba go cofać...

To samo jest z wyświetlanymi poziomicami - ustawienie poziomu to niebywały test cierpliwości, którego za którymś razem nie zdam i rozwalę ten aparat o ścianę...

Mam ten aparat niecałe dwa miesiące, i mam wrażenie że na samym początku nie było tego problemu, dlatego podejrzewam że aktywowałem jakieś opcje których Sony zwyczajnie nie jest w stanie poprawnie obsłużyć, tyle że pozmieniałem tak dużo że ciężko zgadnąć co mogło spowodować mulenie się mojego sony alpha A7III.

W ogóle czy ktoś jeszcze ma takie problemy?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Cześć, zgłosiłem twój problem do supportu. Próbowałeś może resetować aparat do ustawień fabrycznych?
profile.country.PL.title
eattea
Nowicjusz

Jeszcze nie przywracałem ustawień fabrycznych, jeśli jest na to jakiś fix to wolałbym zostawić swoje ustawienia... ale jak będzie trzeba to zresetuje ustawienia... Dodam jeszcze że ten problem występował na firmware w wersji 3.0.0 jak i w 3.0.1 bo zrobiłem update.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

W takim razie pozostaje reset do ustawień fabrycznych albo wizyta aparatu w serwisie.