Podziel się wrażeniami!
Witam,
Dziś na spacerze mój 2 letni a6000 odmówił współpracy.
Aparat przez pół spaceru działał normalnie. Po jakimś czasie przestał reagować na zmianę ustawień. W ogóle nie reaguje na przyciski (tylko niektóre zaprogramowane funkcje działają), nie da się wejść do menu, nic w zasadzie nie da się ustawić. Kółko trybów działa. Aparat robi zdjęcia, ustawia ostrość, ale nie zmienia przysłony, czasu ani iso. Zniama obiektywu też nie daje rezultatu. W zasadzie to nie mam pomysłu, bo nie mogę wejść do menu i np. zresetować aparat.
Ktoś ma jakieś pomysły?
Aktualizacja//
Udało się wejść w menu.
Po zrobieniu zdjęcia przez 2 s. wyświetlał się podgląd zdjęcia i wtedy dało się wejść w menu.
Reset do ustawień fabrycznych nic nie dał.
Ale problem leżał we wspomaganiu AF.
Mimo,że lapmka AF nie świeciła się, to prawdopodobnie cały czas aparat próbował ustawić ostrość stąd prawdopodobnie blokada wszystiego.
Wyłączyłem wspomaganie AF i aparat zaczął normalnei reagować.
Teraz będę drążył temat, bo coś mi się wydaje, że problem nie został rozwiązany, a jedynie chwilowo zażegnany.
Jak ktoś ma jakieś pomocne uwagi to będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam,
Uszanowanko!
Odświeżam trochę temat, dzisiaj miałem, i mam nadal, ten sam problem. U mnie wyłączenie wspomagania AF nawet nie pomaga..
Jakieś rozwiązania? Czy tylko serwis?
Pozdrawiam!
Witam, czy udało się rozwiązać problem, czy z pomocą przyszedł jedynie serwis? Jeśli tak to co było przyczyną i jaki był koszt naprawy?