anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowa seria Z5500

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nowa seria Z5500

W internecie pojawiła się zapowiedź nowej serii Z5500. Z podawanych parametrów, ma być dużo bardziej multimedialny od W5500, panel 10bit, x.v.colour, BE3, poprawione 200Hz wzbogacony o system osłabienia rozmycia oraz dużo więcej najnowocześniejszych nowinek technicznych, np.:

Nowością jest technologia AppliCast™, która zapewnia dostęp do różnych usług on-line bez włączania komputera. Podłączony do Internetu przez port Ethernet telewizor BRAVIA Z5500 pozwoli między innymi na wyświetlanie kanałów RSS . Korzystając z przejrzystego menu ekranowego XMB™, można również wybrać wiele przydatnych "widżetów", wyświetlanych obok obrazu telewizyjnego. W telewizorach z serii Z5500 są fabrycznie zainstalowane trzy takie widżety: zegar analogowy, kalendarz i poradnik "Jak korzystać z AppliCast™". Dodatkowo można ściągnąć z Internetu pięć innych: kalkulator, budzik, zegar czasu na świecie i ramkę na zdjęcia; ten ostatni pozwala na wyświetlanie obrazu z Internetu w trybie ramki na zdjęcia.

Źródło:
http://audio.com.pl/index.php?page=news ... rt&id=2102 " target="_blank - można wejść, więcej info o tym modelu.

Wszystko ładnie brzmi, ciekawe jak będzie wyglądało w praktyce.. Tylko nie wiadomo kiedy dokładnie wyjdzie....

41 ODPOW. 41
oldguest
Początkujący

endrii napisał(a):

Ledwo co kupiłem 46Z4500, a tu już nowy model wyszedł....

To że jest na stronie nie oznacza że "wyszedł"... Jeszcze nie ma w sprzedaży (Z5500).

Razak-----
Początkujący

endrii dodali parę opcji i nowy procesor obrazu (to chyba najistotniejsza ze zmian). Masz dobry TV i na parę lat możesz być spokojny o najbliższą przyszłość i czekać na rozwinięcie OLED (w tym temacie ostatnio zaczęło się coś dziać, po pół roku ciszy). Zresztą z tego co pamiętam, jak się pytałeś na forum o TV dlna średnio Cię interesowało ;)

3432-----
Początkujący

Na razie to nawet zdrowszy wzrok nic nie da ;) jak to zauważył CS Bielsko modelu jeszcze nikt nie widział (oczywiście prócz pracowników)
Endrii Twój telewizor wytrzyma jeszcze długi czas i nawet będzie na dobrym poziomie.
Co do OLED to miejmy nadzieje, że Panowie konstruktorzy wezmą się do tematu pełną parą i już za niedługi czas będziemy się cieszyć tą technologią na maksa ;)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Co do OLED to miejmy nadzieje, że Panowie konstruktorzy wezmą się do tematu pełną parą i już za niedługi czas będziemy się cieszyć tą technologią na maksa ;)

Jeszcze jak Panie i Panowie z działów sprzedaży wezmą się do tematu i ustalą przestępne ceny, to dopiero będziemy się cieszyli tą technologią ;)

Razak-----
Początkujący

Wygrzebałem z odmętów internetu inną ciekawostkę mianowicie nowy model, ma mieć zużycie mniejsze od poprzedniego w granicach 30% do tego dochodzi rozbudowane tryby bodajże nazywają się ECO czyli po prostu oszczędzania energii. Wiadomo wszystko wyjdzie pod miernikiem, ale może być smakowicie.

3432-----
Początkujący

wszystko co mówi o zmniejszeniu energii a co za tym idzie zwiększeniu ilości pieniędzy w naszych kieszeniach zapowiada się smakowicie ;)
Co do ECO to jest to wykorzystane w modelu WE5E tak samo jak sensor obecności itp.

Razak-----
Początkujący

Nie chce skłamać w trybie czuwania pobiera 0,45W? Czy jakoś tak, tych opcji i trybów oszczędzania energii jest całkiem sporo, fajnie, że zaczęto przykładać do tego coraz większą uwagę. O tym sensorze obecności nie słyszałem, mógłbyś wyjaśnić jak to działa? Czy chodzi o to samo co aktywność użytkownika? (czyli, że po pewnym czasie się wyłączy jeśli nic nie robisz- zmiana kanału etc)?

Razak-----
Początkujący

Ooo zdecydowanie lepsze rozwiązanie myślałem, że chodzi o to czy korzysta się z pilota czy coś w tę deseń co ma swój minus, bo raczej jak się ogląda film z dvd czy blu raya, takiej aktywności mogłoby najzwyczajniej nie być. Czujnik ruchu eliminuje ten problem, no nie powiem smakowicie, zwłaszcza, że mi osobiście zdarza się nie raz zostawić włączony telewizor i pójść robić coś przy komputerze xD

3432-----
Początkujący

mam nadzieję, że jak w każdej opcji jest możliwość wyłączenia :) Dla mnie dobra opcja bo zdarza mi się przykimać nieraz przed telewizorem albo jak kobieta woła, że koniecznie teraz jesteś jej potrzebny na 5 minut (jjjjjjjasne 5 minut :/)

Razak-----
Początkujący

Nie no do tej pory zawsze była możliwość wyłączania wszelkiej maści ulepszaczy jak i innych opcji (łącznie ze 100hz) także nie widzę powodu dla którego ma być tym razem inaczej. Druga sprawa jak wyjdzie to w praktyce bo np. czujnik światłą totalnie się u mnie nie sprawdza.