Join now - be part of our community!

KDL40W4220 + PC = dwa problemy

wojtek59
Visitor

KDL40W4220 + PC = dwa problemy

Dzien dobry.
Kupiłem KDL-40W4220. Podłączyłem do kompa (grafika GF7).
Ustawiłem grafikę w kompie 1280x1024, a w tv 1920x1080.
Puściłem film na kompie i na tv pojawił się piękny obraz tyle, że obcięty i w pionie i w poziomie.
Nie wiem czego to może być przyczyna.
Zestaw podłączyłem kablem dvi hdmi oraz 2xjack.
Drugi problem jest taki, że nie ma głosu.

BŁAGAM POMÓŻCIE !!!!!

9 REPLIES 9
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Member

Pod jakie wejście masz podłączone hdmi do tv? Jakie odświeżanie masz ustawione w kompie? Czy w kompie wszystkie ustawienia z głośnością itd masz podgłoszone, nie wyciszone? Gdzie i dlaczego ustawiłeś w tv taką rozdzielczość?

wojtek59
Visitor

w komputerze dvi oraz jack
w telewizorze hdmi2 oraz obok jack
rozdzielczosc tv wpisałem w kompie

wojtek59
Visitor

odswierzanie 60mhz

scarface-----
Visitor

Czy ucina Ci minimalnie w poziomie (w granicach 95 proc widocznego obrazu) i znacznie po bokach (widać tak z 60 proc)? Problem jest zapewne w ustawieniach rozdzielczości i tutaj po prostu metodą prób i błędów musisz dopasować ustawienia.

wojtek59
Visitor

Dzięki
a co z dzwiękiem?
wszystko podłączone jest dobrze

scarface-----
Visitor

Na początek przejrzyj ustawienia zaawansowane dźwięku w laptopie i jeśli masz gdzieś wyciszone to włącz, często najprostsze rozwiązania są najlepsze.

Zimny_
Member

Co do obrazu, ustaw rozdzielczość na 1380x... i 60Hz. Obraz powinien być dopasowany, i nie powinno być zakłóceń. Co do dźwięku, sprawdź ustawienia jak napisał scareface. Też powinno działać, jeśli nie to zobacz w opcjach telewizora ustawienia wejścia dźwięku. U mnie taka kombinacja działa poprawnie, tylko mam lepszą kartę graficzną (GF9800 :D ), a z dźwiękiem też miałem problemy, ale okazało się, że mam w Windowsie wyciszone. A w laptopie dzięki min. poradą na forum, udało mi się puścić dźwięk przez HDMI :D

wojtek59
Visitor

Bardzo dziękuję, będę próbował

Zimny_
Member

A bardzo proszę :D Napisz, czy udało się czy nie, ale sądzę, że powinno być już ok.