Share your experience!
Dzien dobry.
Kupiłem KDL-40W4220. Podłączyłem do kompa (grafika GF7).
Ustawiłem grafikę w kompie 1280x1024, a w tv 1920x1080.
Puściłem film na kompie i na tv pojawił się piękny obraz tyle, że obcięty i w pionie i w poziomie.
Nie wiem czego to może być przyczyna.
Zestaw podłączyłem kablem dvi hdmi oraz 2xjack.
Drugi problem jest taki, że nie ma głosu.
BŁAGAM POMÓŻCIE !!!!!
Pod jakie wejście masz podłączone hdmi do tv? Jakie odświeżanie masz ustawione w kompie? Czy w kompie wszystkie ustawienia z głośnością itd masz podgłoszone, nie wyciszone? Gdzie i dlaczego ustawiłeś w tv taką rozdzielczość?
w komputerze dvi oraz jack
w telewizorze hdmi2 oraz obok jack
rozdzielczosc tv wpisałem w kompie
odswierzanie 60mhz
Czy ucina Ci minimalnie w poziomie (w granicach 95 proc widocznego obrazu) i znacznie po bokach (widać tak z 60 proc)? Problem jest zapewne w ustawieniach rozdzielczości i tutaj po prostu metodą prób i błędów musisz dopasować ustawienia.
Dzięki
a co z dzwiękiem?
wszystko podłączone jest dobrze
Na początek przejrzyj ustawienia zaawansowane dźwięku w laptopie i jeśli masz gdzieś wyciszone to włącz, często najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Co do obrazu, ustaw rozdzielczość na 1380x... i 60Hz. Obraz powinien być dopasowany, i nie powinno być zakłóceń. Co do dźwięku, sprawdź ustawienia jak napisał scareface. Też powinno działać, jeśli nie to zobacz w opcjach telewizora ustawienia wejścia dźwięku. U mnie taka kombinacja działa poprawnie, tylko mam lepszą kartę graficzną (GF9800 ), a z dźwiękiem też miałem problemy, ale okazało się, że mam w Windowsie wyciszone. A w laptopie dzięki min. poradą na forum, udało mi się puścić dźwięk przez HDMI
Bardzo dziękuję, będę próbował
A bardzo proszę Napisz, czy udało się czy nie, ale sądzę, że powinno być już ok.