anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jest ktoś mi w stanie pożyczyć obiektyw 18-50 lub 55??

tomeq188
Początkujący

Jest ktoś mi w stanie pożyczyć obiektyw 18-50 lub 55??

Witam. Mam taką prośbę... Jest ktoś w stanie pożyczyć mi na sylwestra ( bo wtedy pracuję ) obiektyw 18-50 lub 55? Chodzi mi o osobę z Krakowa lub okolicy bym nie musiał płacić za przesyłki. Byłbym bardzo wdzięczny

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

Choć znam (raczej poznałem) już kilku forumowiczów osobiście to bym się nie odważył na coś takiego.

I tak jest chyba normalnie.

BZ
jareklubicz.
Poszukiwacz

hovany napisał(a):

Choć znam (raczej poznałem) już kilku forumowiczów osobiście to bym się nie odważył na coś takiego.

No nie wiem ja jak bym miał i bym znał to bym pożyczył ,a jest tu na pewno wielu co by zrobiło tak samo ,a poznałem już wielu to tylko kwestia zaufania ;)

tomeq188
Początkujący

ale nie mowie by pożyczać tak na gębe..Dam w zastaw 200zł i spisać sie z dowodu jeśli ktoś się tak bardzo spina. Robie zdjęcia w sylwestra a operuje tylko kitem i pasuje mi coś do portretów.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

W Krakowie jest SigmaPro Centrum - możesz tam wypożyczyć obiektyw Sigma z mocowaniem Sony.

Podaję adres:
FOTO-PLUS
ul. Studencka 6
Kraków
(012) 426-16-60

Zadzwoń, zapytaj co mają i czy będzie dostępne w tym terminie. To pewna opcja. :)

tomeq188
Początkujący

ale z tego co wiem to chyba trzeba w zastaw dać cała kwote za obiektyw... a ja nie mam na zbyciu tak oo 8 stów!?

Starosta.
Początkujący

tomeq188 napisał(a):

ale z tego co wiem to chyba trzeba w zastaw dać cała kwote za obiektyw... a ja nie mam na zbyciu tak oo 8 stów!?

Nie dajesz pod zastaw 100% ceny obiektywu "tylko" 2/3 ceny obiektywu.
Pozdrawiam.

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

jakby co to zapraszam do katowic - użyczę 18-70 :nauseated_face:

hovany
Poszukiwacz

jareklubicz napisał(a):

hovany napisał(a):

No nie wiem ja jak bym miał i bym znał to bym pożyczył ,a jest tu na pewno wielu co by zrobiło tak samo ,a poznałem już wielu to tylko kwestia zaufania ;)

Myślałem raczej o proszeniu innych o pożyczkę. A zaufanie ważna rzecz. Też bym pożyczył pewnie komuś znajomemu.

BZ
Piotrek------
Początkujący

hovany napisał(a):

jareklubicz napisał(a):

hovany napisał(a):

Myślałem raczej o proszeniu innych o pożyczkę. A zaufanie ważna rzecz. Też bym pożyczył pewnie komuś znajomemu.

Z pewnością zaufanie to ważna sprawa. Wiem, że pisze po czasie. Mamy luty.
Ale co do zaufania, to często zdarza mi się tu w Irlandii dostawać klucze do domów ludzi, których właściwie nie znam. A pracuję dużo dla ludzi w ich domach. I leżą tam karty kredytowe, pieniądze, kluczyki od samochodów. Jestem obcokrajowcem tu, a jednak ufają. Czy my Polacy potrafimy tak wierzyć innym? A tu dyskutuje się o obiektywie wartym kilkaset zeta. Watro się zastanowić nad tym.