Podziel się wrażeniami!
Chciałbym już dziś zaprosić członków naszego Foto Klubu na pierwszy zimowy plener fotograficzny.
Szczegółowy plan działania przekażę za kilka-klikanaście dni.
Planujemy klika niespodzianek
Oczywiście będą zajęcia warsztatowe, między inymi z fotografii nocnej i portretowej.
Swoją obecność potwierdził Krzysztof Niesporek.
Impreza odbędzie się w gościnnych i historycznych progach hotelu Podklasztorze w Sulejowie.
http://www.podklasztorze.pl/pl.php/0,0/hotel-trybunalski.html
Termin 15-17 stycznia 2010
Koszt uczestnictwa, łącznie z pobytem to tylko 100 PLN (pieniądze wpłacamy na miejscu)
Hotel posiada 105 miejsc noclegowych..
Sądzę, że pomieści wszystkich chętnych.
Miło będzie zamienić "znajomości forumowe" na realne.
Foto Team ze swojej strony gwarantuje dobrą i twórczą atmosferę.
Proszę o uczestników o wpisywanie się w tym wątku:
1. Rafiki
2. Tadeusz
3. Szfendak
4. Lajam
5. kris
6. Foto Team
7. Foto Team
8. Foto Team
9. Jarek K
edit kris:
główna lista uczestników z chwilą obecną jest ZAMKNIĘTA
od teraz proszę o dopisywanie się do listy rezerwowej:
1. Twój nick
2. Twój nick
itd.
Z ostatniej chwili:
Piątek
Przyjazd jest możliwy już od godzin południowych
17:00 - 17:45 Zdjęcia nocne
18:00:18:45 Przegląd zdjęć, Krytyczne omówienie zdjęć uczestników. Sala Ziemiańska
19:00 - 19:45 Prezentacja technologii Sony - Lustrzanki, aparaty kompaktowe oraz kamery Sony Sala Ziemiańska
20:00 Zdjęcie grupowe - bardzo ważna rzecz
20:00 - 21:00 kolacja
Sobota
8:00 - 10:00 Śniadanie
Zajęcia warsztatowe
10:00-10:45 Praca z modelką w studio - Krzysztof Niesporek i Piotr Parvi. Sala muzealna
11:00 - 11:45 Praca z modelką w plenerze - Krzysztof Niesporek i Piotr Parvi
12:00 - 12:45 Praca z modelką w studio - Krzysztof Niesporek i Piotr Parvi. Sala muzealna
13:00 - 13:45 Praca z modelką w plenerze - Krzysztof Niesporek i Piotr Parvi
10:00 - 11:00 Fotografia pejzażowa - Andrzej Waligóra
10:00 - 11:00 Fotografia architektury - Rafał Wylegała
12:00 - 13:00 Fotografia pejzażowa - Andrzej Waligóra
12:00 - 13:00 Fotografia architektury - Rafał Wylegała
10:00 - 10:45 Lampy Sony w trybie bezprzewodowym na stole bezcieniowym - Szwendak. Sala Krakowska
11:00 - 11:45 Lampy Sony w trybie bezprzewodowym na stole bezcieniowym - Szwendak. Sala Krakowska
W poszczególnych zajęciach jednorazowo może wziąć udział maksymalnie 20 osób.
Uczestnicy mogą wybrać dowolne zajęcia.
14:30 - 16:00 Obiad Restauracja
16:00 -16:45 Serwis Najczęściej zadawane pytania Sala Ziemiańska
17:00 - 18:00 Andrzej Waligóra Pokaz diaporam oraz jak je przygotować Sala Ziemiańska
18:00 - 19:00 StachP Zdjęcia owadów i ptaków Sala Ziemiańska
19:00 - 20:00 Krzysztof Niesporek "Mój Nikiszowiec" Sala Ziemiańska
20:30 - .... Biesiada Restauracja
Niedziela
9:00 - 10:00 Śniadanie
Do godziny 13:00 prosimy o opuszczenie pokoi
Pozostałe informacje
W ciągu całego pleneru można będzie wypożyczyć lustrzanki, obiektywy, kamery, statywy.
Będziemy mieć pierwszy egzemplarz lustrzanki A450.
Do dyspozycji będą dwie drukarki termosublimacyjne Sony. Wszystko to w Sali Krakowskiej.
Warto zabrać ze sobą zdjęcia, aby pokazać je innym uczestnikom, lub np. przedstawić do oceny
Na Sali Ziemiańskiej podczas pleneru otwarta będzie wystawa zdjęć Andrzeja Waligóry " Strażnicy Krajobrazu"
te chórki były masakryczne, też przyszło mi w pewnym momencie je śpiewać
truti napisał(a):
hovany napisał(a):
Dziękuję. Wrócę. A może nawet zaśpiewam!
Możemy z Tigress wziąć Cię do chórków w "Take a chance on me"![]()
Tak w ogóle, to plener był świetny. Wielkie podziękowania pragnę złożyć organizatorom i już się szykuję na następny
Dzięki wszystkim Wam za świetnie spędzony czas w Sulejowie!
Było mi niezmiernie miło Was poznać.
Wskazówki, które dostałem są bezcenne
Pozdrawiam wszystkichi życzę udanych fotek!
I rodzinka Almona też już jest w domu (od 20 minut). Serdecznie dziękujemy za mile spędzony czas i już nie możemy doczekać się kolejnego spotkania!
hovany napisał(a):
truti napisał(a):
hovany napisał(a):
Dziękuję. Wrócę. A może nawet zaśpiewam!
Możemy z Tigress wziąć Cię do chórków w "Take a chance on me"![]()
Biorę!
Hej,
ja też w koncu dotarłem. Wprawdzie jeszcze nie do domu ale do roboty w Warszawie.
Jak się w końcu po robocie połozyłem spać w hotelu to spałem do teraz.
Dziekuję ekipie Sony, że mnie zmobilizowało do przyjechania wreszcie do Was na plener. Wam wszystkim dziękuję za przyjęcię. Nie jest łatwo włączyć się na plener w towarzystwo, które jezdzi od lat na plenery. Wiem o tym bo od lat jezdze na plenery fotoprzyrodnikow. Ale dzieki wam nie czułem się obcy. Jesteście swietni i jesli się uda postaram się nie odpuscić już plenerów w Waszym towarzystwie.
Cieszę się też, że wreszcie dopasowałem choć kilka twarzy do nicków, nie sposób poznać było wszystkich, ale postaram się to nadrobić na następnych plenerach.
Cieszę się, że strawiliscie moje pokazy, przynajmniej tak mi się wydaje ze strawiliscie
Za pogodę w sobotę niestety przepraszam, trudno jest zrobić dobre zdjęcie przyrodnicze w taką pogodę.
I jeszcze raz podziękuję fototeamowi za bycie taką ekipą jaką są. Wyobrazacie sobie jakbyśmy mieli zamiast Rafikiego, Szabli, Jacka czy Parviego jakiś 4 anonimowych korporacyjnych sztywaniaków? Czy mielibyśmy takie plenery i tyle radości? Czy widzieliście po nich zeby byli w pracy? Ja tak, ale tylko dla tego, że było widać, że się starają, żeby każdy był zadowolony, żeby z każdym chwilke pogadać, coś pomóc. Czy pożyczyć jakąś zabawkę. Poza tym byli najnormalniejszymi uczestnikami pleneru.
Czas na sniadanko... bo coś niespójnie mi się pisze....
bronek - wielkie dzięki za otwarcie umysły na piękno otaczającej przyrody
Witajcie
czy można powiedzieć coś jeszcze, kiedy wszystko już powiedziane?
było fantastycznie, ale z takimi Ludziskami jak Wy nie mogło być inaczej.
Bronek - piękne te Twoje diaporamy, aż chce się jeszcze:)
Czy tylko ja się poryczałam na "Nikiszu"?
Dziękuję ekipie SFT, jak zawsze spotkanie z Wami ładuje mi akumulatory:*
do zobaczenia! (bo teraz to się mnie nie pozbędziecie:))
Również dziękuje wszystkim za niepowtarzalną atmosferę i wspaniałe pokazy. Za ten krótki niestety czas zdobyłem sporo nowych informacji i przydatnej wiedzy praktyczniej.Za to również bardzo dziękuję.
Kasiek - jako,że też jestem ślązakiem, na "Nikiszu" również łezka mi się w oku zakręciła