anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aparaty Sony w rekach profesjonalistow

profile.country.pl_PL.title
buzz-----
Początkujący

Aparaty Sony w rekach profesjonalistow

Interesuja mnie nazwy swiatowych agencji fotograficznych, reporterskich, reklamowych etc. ktore pracuja na lustrzankach Sony.
Bede wdzieczny za nazwe i strone www.
Szczegolnie zalezy mi na dopisywaniu tych nazw przez moderatorow tego forum (najbardziej od Pana Moderatora krisa, gdyz bardzo cenie jego zdanie).

Dziekuje.

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Buzz nie wiem po co te tematy wymyślasz? Robisz jakieś zdjęcia? Pochwal się czymkolwiek zrobione. Myślę, że Moderatorzy zgodzą się wyjątkowo dla Ciebie aby tylko ujrzeć Twoje prace.
Ciekawe foto uczynić można nawet poczciwą smieną czy komórką ale jeśli masz ręce zajęte podniecającymi lekturami na temat sprzętu przez duże S to i czasem pewnie nie dysponujesz. Kolorowej lektury.

hovany
Poszukiwacz

Moja koleżanka robi na Minolcie którejś tam... Tylko po co ta wiedza? Sam piszesz, że wartość zdjęcia nie zależy od producenta aparatu (wprost).

BZ
wratislavian
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Buzz nie wiem po co te tematy wymyślasz?

Buzz prawdopodobnie chce się upewnić czy kupując aparat w ciemno za sporą sumę pieniędzy podjął właściwy wybór. ma sporo wątpliwości bo sony jest mocno krytykowane w wielu miejscach. czy może było mocno krytykowane. do niedawna za brak sensownej puszki.
co kto lubi

SkywalkerPL
Początkujący

Google, 30sek:
http://www.fotograf-wesele.pl/fotograf_ ... _f862.html

Zasada jest taka:
Znasz nazwy agencji - napisz je.
Nie znasz - nie pisz nic.

Też coś... kto to wymyślił?!

:smileyhappy:

:slight_smile:
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

buzz napisał(a):

Interesuja mnie nazwy swiatowych agencji fotograficznych, reporterskich, reklamowych etc. ktore pracuja na lustrzankach Sony.
Dziekuje.

Co prawda nie światowa agencja ale ... Skoro jesteś zapisany na spotkanie świąteczne to masz szansę poznać osobiście jednego z fotografów publikującego swoje zdjęcia a pracującego na różnorakim sprzęcie, wśród którego jest i Sony A900.

buzz-----
Początkujący

piotruso napisał(a):

buzz napisał(a):

Dziekuje.

Co prawda nie światowa agencja ale ... Skoro jesteś zapisany na spotkanie świąteczne to masz szansę poznać osobiście jednego z fotografów publikującego swoje zdjęcia a pracującego na różnorakim sprzęcie, wśród którego jest i Sony A900.

O, dziekuje. Na pewno bedzie to ciekawe spotkanie. Nie moge sie doczekac.
Fajnie, ze jest przynajmniej jedna osoba, ktora nie probuje wysmiac autora i temat, badz zastraszyc... czy cos podobnego. Dzieki! :)

kuraq.
Poszukiwacz

Drogi panie buzz,
myślę, że ogólnie znaną wiadomością jest to, że agencje fotograficzne nie podają, na jakim sprzęcie pracują, bo nie jest to informacja potrzebna do oceny ich prac, czy ingerująca w rzetelność i poziom wykonywanego przez nich zawodu. Poza tym, w dobie dzisiejszej fotografii dużą rolę w produktach finalnych, czyli zdjęciach, które mamy przyjemność oglądać w internecie, książkach, czy gazetach, jest obórbka w programach graficznych, takich jak np. Adobe Photoshop. W wielu przypadkach aparat, obiektyw i oświetlenie jest tylko źródłem zarysu, bazą dla grafika, który przed komputerem zmienia fotografię, w finalny obraz.
Jak już wcześniej wspomniałem agencje nie chętnie dzielą się takimi informacjami i być może tylko zarząd firmy, księgowość oraz prawnicy wynajęci do spisania umów między firmą Sony, a firmami, wiedzą, kto używa sprzętu należącego do sytemu Sony Alpha.
Na inf. sprzętowe można bardziej liczyć ze strony pojedyńczych osób i tu pozwolę sobie podać kilka przykładów:
- Krzysztof Korzeniec(Pański ulubieniec, czyli moderator Kris) http://www.korzeniec.pl" target="_blank
- pan Marek Arcimowicz(fotograf z moim skromnym zdaniem dość dużym dorobkiem) http://blog.arcimowicz.com/" target="_blank
- Tomasz Pacan http://www.tompac.pl/" target="_blank
- Na łamach programu "Kobieta na krańcu świata" sprzętu firmy Sony używała Martyna Wojciechowska.
Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Panie buzz, aż boje się odezwać bo nie wiem, co mnie może spotkać ale jednak postaram się naświetlić sprawę z mojego punktu widzenia.
Pisze Pan, że jest prawnikiem a więc humanistą, człowiekiem wykształconym. Aby komunikować się z ludźmi na pewnym, ogólnie przyjętym poziomie nie potrzeba regulaminów, paragrafów, KK, KC, regułek, wystarczy trochę kultury osobistej.
Ja jestem prosty, niewykształcony chłop granatem oderwany od pługa. Ale bardzo przeszkadza mi sposób odnoszenia się przez Pana do niektórych (a nawet w tej chwili do większości) osób na tym forum.
Forum to jest własnością prywatną, właściciel ustanowił pewne reguły (które nota bene nie odbiegają od przyjętych zasad normalnej rozmowy), ustanowił też moderatorów czyli swoje zaufane osoby do pilnowania porządku. Ale Pan nie potrafi najwidoczniej zastosować podstawowych reguł (i nie chodzi mi o krytykowanie bądź nie Sony ale o sposób prowadzenia rozmowy). Przyznam się, że oprócz tego, że jest to forum powołane do życia przez Sony Poland nie przeczytałem regulaminu :smileyredface: ale mimo wszystko nikt mi nie zwrócił uwagi w związku z moimi wypowiedziami.

buzz napisał(a):

Po siodme: make love, not war. :D

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Proszę o zabieranie głosu w dyskusji wyłącznie na temat założony przez autora. W innym przypadku dyskusja staje się nieczytelna.

Wszystkie posty nie związane z pytaniem autora zostały usunięte.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;