Podziel się wrażeniami!
Witam
mam teraz dylemat bo sprzedałem A200 i co wybrać A500 czy A700 ??
Co byście polecili?
kupno A700 będzie utrudnione, a nowe puszki są calkiem calkiem. nie mialem w reku A500, ale A550 jest ekstra
wiem ale znalazłem sklep gdzie jeszcze kilka jest
w A500 jest tylko wejście na kartę sd?
Poczytaj sobie specyfikacje A500/550 :smileyarrow: LINK
sedziak1983 napisał(a):
mam teraz dylemat bo sprzedałem A200 i co wybrać A500 czy A700 ??
Co byście polecili?
Moja osobista opinia: A500/A550 to bardzo dobre aparaty z ogromnymi możliwościami. Jednak zbyt wiele w nich "zabawkowych" funkcji a za mało tego, co moim zdaniem rzeczywiście potrzebne. Przykład: Matówka w A5X0 - z jednej strony bardzo podoba mi się pomysł tych "kwadracików" w rogach, bo łatwiej w ten sposób łapać ostrość niż "kreskami" w A700. Jednak wybierając pomiar światła uśredniony w A5X0 nie mamy możliwości zobaczenia pola obejmowania tego pomiaru, co np. w portrecie (i nie tylko) może przeszkadzać.
Nie zrozumcie mnie źle, bo zarówno A700 jaki i obie A5X0 to doskonałe aparaty. Jednak moim zdaniem A700 to nadal klasa wyższa w tym systemie i zdecydowanie napiszę, że seria A5X0 nie jest następcą A700 tylko plasuje się gdzieś pomiędzy.
Zresztą, aktualnie "bawię" się A550, A850 i przyrównuję je do A700 i A200. Wyniki tych zabaw zamieszczę w mojej galerii. Skrobnę też od siebie zapewne kilka zdań, z którymi nie wszyscy się zapewne zgodzą.
Tutaj w pełni zgodzę się z tym, co napisał Kris - wszystko zależy od oczekiwań kupującego.
Byłem w Sony i powiedzieli ze już nie mają i nie będą mieli A700
I bardzo dziękuje za pomoc
sedziak1983 napisał(a):
Byłem w Sony i powiedzieli ze już nie mają i nie będą mieli A700
I bardzo dziękuje za pomoc
Deviant dzięki za pomoc ale z Londynu to kawałek mam
a tak przy okazji to zamówiłem A550
sedziak1983 napisał(a):
Deviant dzięki za pomoc ale z Londynu to kawałek mam
![]()
a tak przy okazji to zamówiłem A550