anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Obiektyw w kamerze NEX-VG10E

KubaKajt
Początkujący

Obiektyw w kamerze NEX-VG10E

Postanowiłem zadać i ja jedno pytanie, prosił bym kogoś kto ma na stanie kameręNEX-VG10E z obiektywem 18-200 by skirował kamerę na ścianę prostopadle tak by przód obiektywu (tam gdzie gwint po UV jest) był oddalony od ściany o 1 metr, ustawić ogniskową na 18 i zmierzyć na ścianie podglądając na LCD ile kamera widzi na szerokości w cm, najlepiej robić to w dwie osoby i przyjlejać memo karteczki na ścianie w skrajnym polu widzenia i potem zmierzyć odległość. Chciałbym zobaczyć jak to odnosi się do innego sprzętu :c18

23 ODPOW. 23
oldguest
Początkujący

w tym segmencie 90% osób wybiera 5D reszta 10% to jest 7D, EX1 lub z 3 z adapterem 35mm i red one, reszta jest droższa, czy sony gdzieś się wciśnie jakoś nie bardzo

Jakiś dane? Statystyki? Bo na razie to puste słowa takie same jak te wcześniej.

Ten kolega co kręci czasem coś 7D bardzo bacznie się przegląda NEX-owi ponieważ ma często problem jak np. trzeba nakręcić kogoś kto idzie niestety 7D nie ma AF przy filmowaniu...

Chociażby dlatego nie jest

najlepszy do dziś

A tak całkiem przy okazji jak ktoś chce lustrzanką kręcić to są nowe SLT i mają bardzo szybki i precyzyjny AF podczas filmowania (o zdjęciach seryjnie nie wspominam bo jestem w szoku jak AF precyzyjnie działa). Wszystkie obiektywy od :c56 działają z AF-em. Więc można mieć szeroki kąt i wszystko inne łącznie z obiektywami F1,4.

KubaKajt
Początkujący

dane można zaczerpnąć z przeglądów filmowych targów, na forach, youtubi, vimeo itd, można spytać studentów szkół filmowych, 5d kręci się prawie wszystko, nawet ostatni odcinek dr hausa tym nakręcili, ja nie znam filmowca który nie ma w zamyśli użycia tego aparatu, ja nie muszę przekonywać bo w sony nie pracuję, sprawdźcie sami, jak kolega kupił 7D to zaczoł nie od tego końca bo 7D to uzupełnienie zooma do 5D który może byc nieco wolniejszy z przyczyn wielkości matrycy. Z braku czasu i potrzeby to mój ostatni post.
Pozdrawiam

trybas ( 28 września 2010 😞
Post częściowo edytowany.

oldguest
Początkujący

dane można zaczerpnąć z przeglądów filmowych targów, na forach, youtubi, vimeo itd, można spytać studentów szkół filmowych,

No to proszę pokazać te dane.

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

da radę coś z tym zrobić, Panie Administrator czas posprzątać...