Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie
Kupiłem właśnie tą kamerke Sony HDR-XR500VE i w menu są różne języki ale niestety polskiego brak a bardzo mi na nim zależy, jak wygląda sprawa z możliwością wgrania menu pl ?
A i ciekawa sprawa bo na kamerce i pudełku pisze HDR-XR500E , brak literki V, a kupując w sklepie internetowym oferowana była HDR-XR500VE, czym to się może różnić ?
Dobrze że jest na niej made in japan
Wogóle to sprzęcik jest super
Jeśli brakuje polskiego menu oznacza to że kamera nie jest przeznaczona na polski rynek. Serwisy nie oferują możliwości wgrania polskiego menu.
Nie wiem czy jest tak w twoim przypadku ale zdarza się że sklep oferuje sprzęt nie od polskiego dystrybutora (a np. z rynku niemieckiego czy amerykańskiego). Wtedy wychodzą zonki. W twoim przypadku mógłbyś skontaktować się ze sklepem gdzie zakupiłeś sprzęt i spróbować wyjaśnić nieścisłość. Jeśli kwestią jest tylko język (a w opcja zapewne jest angielski), to myślę że dasz sobie radę.
Pozostaje pytanie czy masz instrukcje w języku polskim? Zawsze możesz ją pobrać z internetu ale jeśli nie było jej w pudełku to na pewno nie masz sprzętu z polskiej dystrybucji.
Witam! Mam pytanie do pana który pisał, że jego kamerka nie ma polskiego menu. W jakim sklepie kupował ten sprzęcik bo ja mam zamiar właśnie przez internet kupić i nie chcę mieć takiej sytuacji jak była opisywana. Pozdrawiam
Zawsze możesz zapytać się w sklepie, czy to urządzenie posiada polskie menu. Do tego masz 10 dni na odesłanie towaru bez podania przyczyny. Jest w miarę bezpiecznie.