MASAKRA !!! Nie wiem co takiego zrobiłem firmie Sony (od której kupiłem przez wiele lat 17 produktów za kilkadziesiąt tysięcy złotych- owszem nie kupuję profesjonalnych aparatów i obiektywów za setki tysięcy złotych, bo jestem amatorem), czy to jakaś zemsta by wyłączyć program PMH, z którego ostatni raz korzystałem importując filmik 31.10.2022 roku w formacie MP4 (XAVC S). Nigdy nie było problemów w tym programie by zaimportować, następnie połączyć filmy, stworzyć własny folder itp. Ostatnie filmy z 11.02.2023 roku nie można zaimportować w programie PMH - czy został zlikwidowany ?
Włożyłem kartę SD do laptopa i okazało się, że filmy zostały zaimportowane w bliżej mi nieznanym programie - klikam w Start - Organizacja zadań - okienko Microsoft To... I co dalej, nie można edytować, połączyć itp. Tak oto po wielu latach korzystania z dobrego, prostego programu jakim był PMH - koniec z filmowaniem i fotografowaniem. Gdybym wiedział, że tak firma Sony zrobi mnie "w konia", to nigdy bym nie kupił aparatu RX10M4, wystarczył by telefon Xperia XZ.