- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam mam taki problem dzisiaj spadł mi aparat,aparat jest cały nie ma nawet ryski ale się nie włącza po otwarciu klapki z baterią i kartą pamięci świeci się dioda, wyciągnołem baterię na parę minut po włożeniu bateri do aparatu dalej nic jakaś rada? czy tylko serwis aparat nowy na gwarancji.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Karolina_L, zreknij proszę do Galerii Zdjęć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję. Wasza ptasia galeria robi wrażenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam była by sznsa tak w paru zdaniach porównać te dwa aparaty za dwa tygodnie wyjeżdżam na wakacje i się muszę zastanowić czy kupić znowu HX20 czy HX50 a z tym wifi to muszę być w zasiegu sieci z aparatem? i jeszcze jedno w Europie nie jest sprzedawany z GPS-em?
Pozdrawiam
{zdjęcia super}
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
leon1070 - HX50 przeznaczony na nasz rynek nie jest wyposażony w GPS.
Tak po krótkim użytkowaniu za HX50 przemawiają:
- kółko korekcji ekspozycji - dla mnie to ogromny krok zwiększający wygodę!
- znacznie lepszy akumulator ( 1240 mAh w HX50 w stosunku do 960 mAh w HX20V) - różnica jest wielce odczuwalna!
- 30x zoom
- bardziej przemyślany mechanizm otwierania lampy błyskowej w HX50 (lampa otwierana jest manualnie co na pewno uchroni przed niespodzianką w postaci wyjeżdżającej lampki w HX20V)
- Sterowanie za pomocą smartfonu przez WIFI! Fajny gadżet, ale działa świetnie!
- Bezprzewodowy transfer zdjęć do komputera
- Stopka umożliwiająca zastosowanie zaawansowanych lamp błyskowych.
- Wygodniej umieszczony przycisk "CUSTOM"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cieszę się, że komuś podobają sie nasze zdjecia. Na temat HX20 nic nie powiem bo nie miałem okazji się z nim bawić. Co do HX50 to przez ten krótki czas znalazłem kilka plusów, które dla mnie są chyba najbardziej istotne:
- aparat ma solidną baterię - wczoraj bawiłem się nim dosyć długo i spadła tylko jedna kreska. Wydaje mi się, ze to dobry wynik.
- Mały lekki i przy tym poręczny - przez cały czas nosiłem go w ręku i nie przeszkadzał mi w niczym, zresztą gabaryty są idealne. Jak wybierasz się na wakacje z kobietą to spokojnie zmieści się w małej torebce razem z okullarami, kosmetykami, telefonem i portfelem, a jak jedziesz sam tak jak było to wczoraj w moim przypadku swobodnie możesz nosić go w ręku 😉
- Dużo dodatkowych funkcji i intuicyjne menu - dla mnie jako amatora zabawy z aparatem to świetna rzecz. Jezeli masz czas i chęć możesz pobawić się dodatkowymi możliwościami aparatu. Masz dostęp do 17 trybów scen filmu i foto. Dla mnie najciekawsze są: Miękkie ujęcie, korekcja drgań, korekcja pod światło HDR, pejzaż, plaża z reki o zmierzchu, fotografia sportowa. Dodatkowo są takie tryby jak mozesz spotkać w profesjonalnych aparatach P - auto ekspozycja z regulacja ustawień, A - fotografowanie z ręcznym ustawieniem przysłony, S - ustawienie czasu otwarcia migawki, M - ręczne ustawienia czasu otwarcia migawki i liczby przysłony, oprócz tego tryb nagrywania panoramy również świetna rzecz zresztą podeślę przykład bo akurat wczoraj zrobiłem.
- a jak się już zmęczysz lub będziesz chciał zrobić jakieś zdjecie na szybko to aparat posiada tryb auto który ustawia za ciebie wszystko a Ty mozesz cieszyć się fajnymi ujęciami. Tryb auto mnie zaskoczył, ponieważ testowaliśmy szybkość reakcji aparatu na zmianę fotogrfowanych przedmiotów i HX50 doskonale sobie radzi w trybie auto z przejściem ze zdjeć np: macro na np zdjecia ptaków - zajmuje mu to sekundy. Zanim podniesiesz się aby złapać w obiektywe np ptaszka to aparat jest już gotowy do robienia zdjęć -). Fajna sprawa.
Zdjęcie panoramy o której wspomniałem:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja jeszcze dodam, że do HX50 dzięki złączu MULTI Terminal można podłączyć pilota przewodowego
Sony RM-VPR1
Pilot z funkcjami wyzwalania migawki, rozpoczynania/zatrzymywania nagrywania, regulacji zoomu i blokady otwarcia migawki
- Wyzwalanie migawki bez obaw o wystąpienie wibracji
- Sterowanie zoomem i rozpoczynaniem/zatrzymywaniem nagrywania filmu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
O proszę tego nie wiedziałem a ciekawe rozwiazanie. Dzięki Lajam za info.
Zapomniałem dodać słowa o WIFI.
Do przesyłania zdjęc nie potrzebujesz być w sieci. Wchodzisz w tryb galerii zdjęć w aparacie i łączysz się przez WIFI ze smartfonem. Wczesniej zainstaluj sobie aplikację Play Memories w telefonie. Jak dla mnie doskonałe ułatwienie życia 😉
No i te ptaki mam jeszcze kilka:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aparat kupiony, jest troszkę cięższy, oczywiście miałem etiu oryginalne po HX20 i miałem sprzedawać a tu spasowało wchodzi idealnie:smileyhappy: z tą lampą to jest meksyk fajna sprawa bawię się aparatem od rana,zdjęcia 3D da się chyba rozbić bo jest ikonka w wyborze sceny! a nigdzie nie pisali o tym.
Mam takie pytanko bo chciałem przesłać zdjecia przez wi-fi a tu wyskakuję coś takiego
"Podłączono do punktu dostępu,nie można połączyć sie z komputerem w celu zapisania"
Program PlayM zainstalowałem teraz z wszystkimi aktualizacjami aparat znalazł mi sieć i lipa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pierwsza sprawa to gratuluję zakupu!
Aby połączyć się bezprzewodowo z komputerem należy:
Podłączyć aparat do sieci Wi-Fi. (ręcznie lub automatycznie)
Połączyć komputer z aparatem przy użyciu kabla USB.
W oknie [Aparaty i nośniki] wybrać aparat z obsługą funkcji Wi-Fi, a następnie uruchom [Ustawienia importu przez sieć Wi-Fi]. Wyświetlone zostaną ustawienia docelowe zapisywania i ustawienia zapory systemu Windows.
Odłączamy kabel USB od komputera aparatu.
W aparacie uruchamiamy funkcję importu Wi-Fi.
Po rozpoczęciu importowania w prawym dolnym rogu okna wyświetlony zostanie wskaźnik postępu.U mnie to zadziałało. Windows 7, 64 bit.Czasem antywirus coś może zablokować więc na chwilę można wyłączyć ochronę i sprawdzić.Transfer jest jednak wolniejszy niż przy połączeniu przewodowym, a że ja mało cierpliwy jestem to wolę wyciągnąć kartę i skopiować przez czytnik zewnętrzny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No ja też gratuluję 😉 i zapraszam do naszego tematu ze zdjeciami z aparatów Cyber-shot 😉
Co do problemu to udało się rozwiązać? Też miałem podobną sytuację ale po ponownej instalacji PM było dobrze. Jak coś to mogę rozpisać temat. może to coś pomoże.