Podziel się wrażeniami!
Co jest grane to nie mam wiedzy ale wiem, że na innych forach dotyczących aparatów Sony ta sprawa również była poruszana i w związku z tym wiem, że "ten typ tak ma". To nie jest błąd lampy, to nie jest błąd połączenia, po prostu aparaty typu NEX, ILCE nie potrafią / nie chcą uruchamiać AF Assist wbudowanego w lampy. Sprawa dość mocno podnoszona w różnych komentarzach i opiniach w internecie i nie tylko, pozostaje jedynie czekać, że może jakiś update firmware'u poprawi tą sytuację (a w nowych modelach funkcja ta będzie już zaimplementowana). Bo mam nadzieję, że to jedynie kwestia oprogramowania a nie uwarunkowań technicznych.
Oczywiście, że działa, ale nie we wszystkich trybach AF. Nie działa w trybie śledzenia i „D”.
Chyba działa w trybie AUTO i na pewno w trybie statycznym.
Niestety nie działa wspomaganie na żadnym z trybów af w alfa 6000 za to od razu na a 700 działa 😞
może coś uszkodzone jest w 6000?
Tutaj apel do producenta!!!
Proszę o update w sprawie wspomagania tejże diody.
W instrukcji napisano, że dioda w aparacie jest lepsza - może tak.
Jednakże po zamontowaniu obiektywów GM - światło się nie przebije przez obudowę obiektywu.
A dioda umieszczona na wyzwalaczu, czy też lampie jest bardziej z dala od osi obiektywu.
Dlaczego nie móc się cieszyć - za aparatów sony - i samemu móc podejmować decyzję z regulacji.
Off lub Auto zamienić na off i on - dlaczego nie mogą chodzić obie - byłoby jeszcze lepiej.
Z poważaniem Kazimierz