anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony a7 iii + jakie szkło

profile.country.PL.title
wlk111
Nowicjusz

Sony a7 iii + jakie szkło

Cześć Wszystkim,

Postanowiłem odezwać się do Was jako osób zaznajomionych z tematem Sony.
Potrzebuje konkretnych informacji, aby móc podjąć dobrą decyzję, aniżeli czytać "hejty" odnośnie poruszonego tematu. Z góry dziękuję za wyrozumiałość.

Zmieniam stajnie z Nikona na Sony, brakuje mi rozeznania jaki obiektyw/y zakupić do body Sony a7 III? Wykorzystywany sprzęt będzie do zdjęć weselnych/rodzinnych/reportażu. Mam budżet do 15 tys zł (brutto) = łącznie na body + szkło/a.
Raczej jestem za stałym światłem, niż zmiennym. Stąd pytanie jakie szkło wybrać i jakiej firmy...czy tylko rozpatrywać Sony?(jak dany obiektyw będzie zachowywał się z tym body)
Ogniskowa...albo dwie "stałki" albo jeden zmiennoogniskowy...chyba ten kierunek.

Nad czym warto się zastanowić? Co wziąć pod uwagę?

Pzdr

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

w budżecie do 15 tyś zł, warto rozważyć A7 III w zestawie z obiektywem FE 24-105G z jasnością F4 i do tego dokupić wybraną ulubioną stałkę. Zastanów się z jakiej ogniskowej korzystałeś najczęściej w poprzednim systemie. Najpopularniejsze wśród fotografów ślubnych pracujących na A7 III są FE 55mm F1.8 ZA i FE 85mm F1.8, które powinny zmieścić się w Twoim budżecie.

Pozdrawiam